Ideeën voor een weekend weg in eigen land

Ben je wel toe aan een paar dagen rust, maar dan het liefst in eigen land? Door de hele toestand rondom corona zijn veel mensen al lang niet op vakantie geweest. Je zou echter bijna vergeten dat ook Nederland ontzettend rijk is aan mooie plekjes en steden. 

De leukste steden van Nederland

Het eerste waar je aan denkt bij een weekendje weg is natuurlijk een leuke stad. Amsterdam ligt misschien heel erg voor de hand, maar heb je Rotterdam al eens bezocht? Ook dit is een ontzettend leuke stad die veel te bieden heeft. Je vindt er gezellige wijkjes, veel creatieve winkels en mooie architectuur. Hotels in Rotterdam zijn niet moeilijk te vinden, want voor elk budget hebben ze meer dan genoeg opties. Of je nu hotels in Rotterdam zoekt waar je in alle luxe kunt slapen (en zelfs bubbelen in je eigen bubbelbad) of liever een goedkoop hostel waar je een kamer deelt, alles is mogelijk.

Ook Maastricht is een super gezellige stad, die je zeker niet zal vervelen. De karakteristieke grachten en het authentieke stadscentrum hebben een hele andere sfeer dan die van Rotterdam/ Alles oogt veel ouder, en dat is precies wat Maastricht zo mooi maakt. Het is maar net wat voor sfeertje je zoekt voor je weekendje weg, want zowel Rotterdam als Maastricht hebben veel te bieden.

Weekend weg aan het strand

Wil jij graag een weekendje weg om helemaal tot rust te komen? Dan kun je natuurlijk ook een huisje huren aan zee. Met onze enorm lange kustlijn is het niet moeilijk een mooi hotelletje of huisje te vinden, of je nu iets voor het hele gezin zoekt of enkel voor jou en je partner. Een huisje huren aan zee is perfect voor als je graag even los wilt komen van de stress van alledag, en zo min mogelijk mensen wilt treffen. Op het strand kun je heerlijk uitwaaien, en je komt er gegarandeerd helemaal uitgerust van terug.

Bezoek een van de nationale parken

In Nederland hebben we ontzettend veel mooie bossen en heiden. Nationaal park De Hoge Veluwe bijvoorbeeld, is super groot en werkelijk prachtig in elk seizoen. Je kunt er eindeloos lange wandelingen maken, maar ook musea bezoeken en gezellig uit eten in een van de vele restaurantjes. De Hoge Veluwe is natuurlijk niet het enige nationale park dat we hebben in Nederland, dus google vooral naar alle mooie natuurgebieden die ons land rijk is. Het effect van een weekendje middenin de natuur is hetzelfde als een huisje huren aan het strand. Je laadt er helemaal van op, en komt uitgerust en geïnspireerd weer thuis. Voor welke optie ga jij?