hondenmand

Je hond meenemen naar kantoor? Ja dat kan!

Een hond combineren met een fulltime baan wordt door de meeste mensen gezien als onmogelijk. En eerlijk is eerlijk, dit is ook niet voor elke werknemer en elke baan weggelegd. Toch is het soms mogelijk om je hond mee te nemen naar kantoor. De goedkeuring van je werkgever is eigenlijk het enige wat je in de weg staat. Gaat je werkgever akkoord, dan kun je onderstaande tips volgen om je geliefde huisdier mee te nemen naar kantoor.

Het tweede huis van je kleine vriend

Als je van plan bent om je hond elke dag mee te nemen naar kantoor, zal hij hier veel tijd gaan spenderen. Onderschat dus niet hoe belangrijk het is dat je favoriete huisdier zich hier op zijn gemak voelt. Maak een lekker hoekje waar je hond kan spelen, uitrusten en slapen. Koop bijvoorbeeld dezelfde lekkere hondenmand waar hij thuis zo graag in ligt en schaf nog een keer zijn favoriete speeltjes aan. Wees niet bang als je hond zich de eerste dagen of weken een beetje onwennig gedraagt. Het duurt vaak even voordat ze zich helemaal op hun gemak voelen in een nieuwe situatie, dus geef het wat tijd!

Regel een reserve uitlater

Als hondeneigenaar weet je dit natuurlijk maar al te goed: Een hond moet regelmatig uitgelaten worden. Of het nou regent, stormt of sneeuwt, het is zo’n klusje dat gewoon moet gebeuren. Als je op je werk zit kan dit soms wat lastig zijn. Je denkt misschien: Dat kan wel, ze zullen me echt wel 10 minuutjes kunnen missen. In de meeste gevallen zal dit ook vast wel het geval zijn, maar hou er rekening mee dat dit niet altijd van toepassing is. Soms zul je een vergadering hebben die uitloopt of echt even een belangrijke klus af willen maken. Op die momenten is het belangrijk dat er iemand is die je hond even mee kan nemen voor een rondje wandelen. Of dit nou een collega, assistent of externe uitlater is, zorg dat je altijd iemand op stand-by hebt staan voor een uitje met je geliefde viervoeter.

Informeer naar werken vanuit huis

Is elke dag je hond meenemen naar werk nou iets teveel van het goede? Dan zou je eventueel nog kunnen informeren naar de mogelijkheid van thuiswerken voor een paar dagen in de week. Die andere dagen kun je bijvoorbeeld een oppas regelen of je hond naar de opvang brengen. Of je kunt natuurlijk een aantal dagen in de week wel je hond meenemen naar het werk, maar dan de andere dagen lekker met je grote vriend vanuit huis werken. Zo raken je collega’s ook niet al te vaak afgeleid van je super schattige huisdier.