Netjes voor de dag

Bij een belangrijke vergadering op werk, een netwerkborrel of een onmisbaar zakelijk evenement wil je natuurlijk netjes voor de dag komen. Dat geldt ook voor de diplomauitreiking van je kind of de trouwdag van je beste vriend. Die nette uitdossing gaat verder dan alleen een goed pak. Een goed passend overhemd mag namelijk zeker niet ontbreken.

Je eigen smaak

Sommige mannen hebben een sterke voorkeur wat betreft kledingmerken, en dragen bijvoorbeeld alleen maar profuomo hemden. Maar anderen maakt het weinig uit waar hun overhemden vandaan komen, als het maar goed zit. Misschien heb je zelf al ontdekt welk model je goed staat en wat er binnen jouw budget past, maar wellicht ben je nog zoekende. Ieder lichaam is anders, en wat de een goed staat kan bij de ander net verkeerd zitten. Of misschien heb je gewoon een heel uitgesproken voorkeur voor bepaalde print in combinatie met een kleur of model, en heb jouw ideale blouse of overhemd nog niet kunnen vinden.

Aanbod te over

Gelukkig is het aanbod en daarmee de keuze groot. Talloze winkels bieden nette herenkleding aan en daarbij kun je ook online een hoop vinden. Zoek je echt iets heel specifieks? Zorg dat je een idee hebt van je ideale overhemd of pak, en stap ermee naar een kleermaker. Hij of zij zal je helemaal opmeten en een uniek kledingstuk op maat voor je maken. Het is sowieso handig om je eigen maten goed te weten, zeker als je bij online kledingwinkels besteld. Zo kun je van tevoren een goede inschatting maken van de maat en pasvorm van het bestelde kledingstuk. Dat scheelt een hoop tijd en geld, voor zowel jezelf als voor het bedrijf waar je bij besteld. Jij hoeft namelijk niks terug te sturen, en zij hoeven geen dubbele verzendkosten te betalen of kleding weg te gooien. 

Voor de lange termijn

Kleding weggooien is sowieso maar zelden nodig. Als je een kledingstuk niet meer draagt, maar het is nog wel in goede staat, kun je overwegen het weg te geven. Geef het aan een vriend, of breng het naar de kringloopwinkel of een kledingcontainer. Je kunt het ook tweedehands doorverkopen. Die opties schelen allemaal verspilling. Wat je daarnaast ook kan doen, in het kader van duurzaamheid, is goed nadenken over wat je nieuw koopt. Een goed kledingstuk gaat namelijk lang mee, overleeft modetrends en is van stevig materiaal. Dat is echt wel een investering waard, zeker omdat je met een paar goed zittende stukken eigenlijk maar weinig extra kleding nodig hebt