strandtrailer plaatje

Strandtrailer

Een Strandtrailer is een handig vervoersmiddel om je boot op mee te nemen. De naam Strandtrailer komt voort uit het gebruiken van een kleine handtrailer op het strand. Met zo’n handtrailer kan je een boot via het strand in het water rijden en beginnen met je vaartocht! Maar je kan de trailer bijvoorbeeld ook gebruiken op een trailerhelling. Strandtrailers zijn niet geschikt om op de openbare weg te gebruiken. Hiervoor is een gekeurde wegtrailer nodig. Een handtrailer is er voor verschillende type boten zoals rubberboten en zeilboten.

Strandtrailer Zeilboot

Zeilboten zoals een Laser of Optimist hebben een bollende onderkant en zijn smal en lang. Hiervoor is een trailer met katrollen niet geschikt. Het meest handig voor een zeilboot is een strandtrailer met een band. Hier komt de bodem van de boot op te liggen en wanneer de trailer wordt gekanteld gaat de boot eenvoudig in het water. Er zijn speciale trailers voor de wal die in een wegtrailer gekoppeld kunnen worden zodat je de boot eenvoudig mee kunt nemen. Een Trailertje voor een zeilboot is er met luchtbanden, anti-lek wielen of plastis wielen.

Strandtrailer Rubberboot

Voor Rubberboten kan zowel een trailer met katrollen als een uitvoering met band gebruikt worden. Door de twee drijvers van een rubberboot is een strandtrailer met katrollen praktischer in gebruik. De katrollen kunnen worden afgesteld op de breedte van de drijvers zodat de rubberboot geleidelijk van de trailer afgaat. Een Strandtrailer is er van gegalvaniseerd staal en aluminium. Het voordeel van aluminium is dat het lichter is dan staal. Hierdoor is een aluminium model makkelijker mee te nemen.

Trailer in de auto mee

Een Handtrailer is demontabel waardoor de trailer eenvoudig mee te nemen is in bijvoorbeeld de auto of caravan. Op de plaats van bestemming kan de trailer in elkaar worden gezet en je kunt je bootje vervoeren met de handige handtrailer!
Wanneer de strandtrailer meegenomen wordt is een lichte uitvoering aan te raden, dit is een aluminium uitvoering. Het nadeel van een stalen uitvoering is dat deze zwaarder is.
Strandtrailers zijn dus handig wanneer je een boot naar het water wil brengen om te gaan varen. Hierdoor hoef je de boot niet onhandig te tillen!