houten horloge voor dames plaatje

Een houten horloge voor dames; Geschikt voor iedereen

Het houten horloge voor dames is al enige tijd een trend in Europa en neemt ook nog steeds in populariteit toe. Onder de dames is dit sympathieke horloge zeker populair. Het ziet er mooi en natuurlijk uit. Het draagt heel fijn doordat een houten horloge voor dames heel licht is en daarnaast geen reactie geeft op de huid. Veel dames maar ook heren reageren op het metaal van horloges waardoor ze deze niet kunnen dragen. Het houten horloge is hiervoor een fantastische oplossing. De hoogste tijd om wat meer te vertellen over het houten horloge voor dames.

Hoe wordt het houten horloge voor dames gemaakt?

Het houten horloge kent verschillende uitvoeringen. Zo kan deze ook een houten schakelband hebben, of een leren band, maar ook geregeld de canvas band. Alle hebben die kenmerkende natuurlijke look. Het houtsoort wat veel gebruikt wordt is bamboe. Bamboe is goed om te bewerken en het grote voordeel daarnaast is dat er duurzaam geproduceerd kan worden met bamboe. De bamboe boom is namelijk nar 5 jaar geschikt om mee te produceren. Hierdoor kan er sneller bamboe geproduceerd worden dan dat er nodig is. Kwa uiterlijk kent bamboe ook verschillende mogelijkheden. Meestal heeft het een lichte tint, maar er zijn ook houten dameshorloges van bamboe met een hele donkere bijna zwarte tint. En een enkele keer zie je ook bamboe met een rode tint. Kortom er is veel mogelijk met bamboe om er een mooi trendy houten horloge voor dames van te maken.

Het uurwerk bij een houten horloge voor dames

Vaak heeft dit horloge een Quartz uurwerk. Ook bij de “normale” horloge komt dit uurwerk het meeste voor. Dit uurwerk dankt zijn naam aan het Quartz kristal wat in het uurwerk aanwezig is. Kenmerk van dit kristal is dat het een zeer regelmatige trilling heeft. Hierdoor is het bij uitstek geschikt om een regelmatig lopend uurwerk van te maken. Bijkomend voordeel is dat het zeer goedkoop is om te produceren. Horloges met een Quartz uurwerk kunnen daarom tegen een scherpe prijs aangeboden worden. Een enkele keer kun je een houten horloge voor dames tegenkomen met een automatisch uurwerk vaak in de Skeleton uitvoering. Hierbij is het uurwerk open gewerkt en is het complexe uurwerk goed zichtbaar. Het geeft het horloge een wat meer robuuste industrieel uiterlijk. Hierom is het vaak populair bij de heren en wat minder bij de dames. Alhoewel een wat meer robuust houten horloge voor dames ook steeds populairder wordt.